2 december 2021

Werkzaamheden van een controller

2 min read

Het is een gegeven dat risico’s een grote rol spelen binnen ondernemen. Ondanks dat alle onvoorziene risico’s en onzekerheden altijd al een groot obstakel zijn, heeft in 2020 COVID-19 hier een enorme uitdaging aan toegevoegd. Binnen bedrijven speels nu overleven misschien wel een grotere rol dan groei, de focus is dus veranderd. Een duurzame toekomst is wat we nu willen gaan behalen.

Controller zijn tijdens de coronacrisis

Tot nu toe speelt dus vooral de vraag: hoe houden we ons hoofd boven water als de omzet misschien wel opdroogt? Een uitdagende opdracht voor controllers om bedrijven hierbij te gaan begeleiden!

Alle onvoorziene gevolgen van een crisis zoals deze kunnen grote nadelen meebrengen aan uw organisatie. Hoe kun je hier als controller nou op inspelen? De diverse scenario’s die voor ons liggen zijn niet te voorspellen, maar vaak wel cruciaal voor succes of verlies. Kwesties als een verhoogd ziekteverzuim onder de medewerkers, medewerkers effectief laten thuis werken, handel als de grenzen deels of geheel gesloten zijn, het compenseren van een verlies aan omzet, kunnen aan bod komen tegenwoordig. Het is belangrijk om als controller de mogelijke scenario’s te bespreken met betrokken stakeholders. Controllers van bijvoorbeeld Hofmeier zullen hier goed op voorbereid zijn. Laat je niet verrassen, blijf in control!   Als externe controller ben je voorbereid op veranderingen. Zeker in de huidige tijd wordt er dan ook een proactieve houding gevraagd om de financiële en organisatievraagstukken op te lossen. Klik hier voor meer informatie over hoe controllers jouw bedrijf kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *