Vakkennis
Geen categorie

Welke verzekering past bij jou?

De koop van je eerste huis is voor veel mensen een grote stap. Het huis en de spullen in en rondom het huis zijn voor bijna iedereen dan ook erg waardevol. Het is dan ook verstandig om je huis en de spullen in en rondom het huis te verzekeren tegen schade. Maar welke verzekeringen zijn er? En welke past bij jou? 

Soorten verzekeringen

Wanneer je het hebt over verzekeringen voor woningen en de spullen in en rondom een woning, zijn er eigenlijk drie verzekeringen van elkaar te onderscheiden. De eerste mogelijkheid is om een woonverzekering af te sluiten. Dit is een complete verzekering. Zo wordt schade aan spullen in en rondom het huis gedekt, maar ook schade aan het huis zelf wordt gedekt via deze verzekering. Het is dus alles omvattend en een complete verzekering. 

Eigenlijk is de woonverzekering een bundel van twee aparte verzekeringen. De woonverzekering is namelijk een combinatie van de inboedel verzekering en de opstalverzekering. Het is ook mogelijk om een van deze verzekeringen afzonderlijk van elkaar af te sluiten. Als je een verzekering af wil sluiten voor de spullen in en rondom het huis, kun je kiezen voor een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt schade aan verhuisbare spullen in huis zoals tafels, kasten, stoelen of bedden. Veel verzekeraars dekken ook schade aan spullen rondom het huis, zoals bijvoorbeeld tuinmeubilair. Natuurlijk zijn er ook vaste spullen in je huis die je kan verzekeren. Denk hierbij aan vloeren, leidingen en een badkamer of keuken. Wanneer je deze spullen wilt verzekeren tegen schade, kun je een opstalverzekering afsluiten.

Schade 

Alle bovenstaande verzekeringen dekken dus schade. Het is belangrijk om te weten welke soorten schade door een verzekeraar worden gedekt. Zo ben je met bovenstaande verzekeringen allereerst verzekerd tegen stormschade. Denk hierbij aan een omgewaaide boom die tegen je huis aan is gevallen, een ondergelopen kelder door dagenlange regen of een blikseminslag. Daarnaast ben je verzekerd tegen schade door brand. Dit kan dus komen door een blikseminslag, maar je bent ook verzekerd wanneer je brandschade hebt door een ontploffing. Tot slot ben je met bovenstaande verzekeringen ook verzekerd tegen inbraken of berovingen. In dit geval wordt zowel de schade aan het huis gedekt, als de schade van de meegenomen spullen.

Wanneer je er dus voor kiest om jouw huis en de spullen in en rondom je huis te verzekeren, ben je voorbereid op onverwachte situaties waar jij zelf geen invloed op hebt. Kies voor het afsluiten van een verzekering en zorg dat jouw huis en de spullen in en rondom het huis verzekerd zijn tegen schade.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *