deurwaarder Hengelo
Geen categorie

Wat te doen als je te maken krijgt met een deurwaarder?

Helaas komt het soms voor dat men betalingsachterstanden heeft en te maken krijgt met een deurwaarder. Een betalingsachterstand kan verschillende redenenen hebben. Of het nu zo is dat je een rekening niet kunt betalen of dat je niet wil betalen, de schuldeiser zal op den duur een deurwaarder inschakelen om op die manier zijn of haar geld te ontvangen.

Naast dat je een betalingsachterstand kunt hebben en deze niet hebt betaald volgens afspraak, is het ook mogelijk dat je zelf een schuldeiser bent en wil dat de partij die jou iets verschuldigd is betaalt. Je kunt dan zelf ook een deurwaarder inhuren. Op zoek naar een deurwaarder in Hengelo? Dan staan de deurwaarders van deurwaarders.com (Deurwaarderskantoor BJK) voor je klaar.

De reden

Als je te maken krijgt met een deurwaarder, dan is dat niet zomaar. Je hebt een betalingsachterstand opgelopen en hebt na meerdere verzoeken nog steeds niet voldaan aan de betaling. Op dat moment is het ook belangrijk voor jezelf om erachter te komen wat de reden hiervan is. Kun je de betaling niet voldoen door gebrek aan financiële middelen, of is het zo dat de betaling niet rechtmatig is en dat de reden is dat je niet wil betalen. 

Als het om het laatste gaat, dan kun je dit bespreken met de deurwaarder en eventueel juridische stappen ondernemen als de deurwaarder niet akkoord gaat hiermee. Ook wanneer je een betalingsachterstand hebt wegens gebrek aan financiële middelen kun je met de deurwaarder om tafel om te kijken of je een betalingsregeling kunt treffen. Ze komen namelijk niet in elk geval onaangekondigd je woning of bedrijfspand binnen om beslag te leggen op bezittingen.

Betaal op tijd

Het is misschien vanzelfsprekend, maar probeer altijd op tijd te betalen wanneer je een betaling verschuldigd bent. Je kunt op meerdere manieren tot een oplossing komen om te betalen aan een schuldeiser. Laat ook van je weten en wacht niet tot er juridische stappen worden ondernomen tegen je, want dan is het al te laat en krijg je dus al te maken met extra kosten van de deurwaarders of het incassobureau.