Geld
Financieel

Wat is beschermingsbewind?

Het liefst kom je er niet mee in aanraking: beschermingsbewind. Toch maken veel mensen de bewuste keuze om ermee in zee te gaan. Het biedt namelijk bescherming tegen schulden en andere financiële problemen. Maar wat is het eigenlijk en voor wie is het bestemd? In deze blog vertellen de specialisten van Met ‘n Klikbeschermingsbewind in Enschede – je er meer over. Lees je mee?

Een korte uitleg

Het idee achter beschermingsbewind is redelijk makkelijk uit te leggen. Bij bewindvoering wordt de financiële administratie van een persoon bij een extern persoon ondergebracht. De rechter kan ervoor kiezen om iemand – die problematische schulden heeft of psychische problemen heeft – tijdelijk of permanent onder beschermingsbewind te stellen. Hiermee worden de financiële zaken hem of haar uit handen genomen en wordt deze persoon beschermd tegen het maken van schulden.

Waarom?

Het hebben van schulden is niet leuk. Het heeft gevolgen voor hoe je jouw dagelijkse leven kunt indelen. Wanneer je ieder dubbeltje op zijn kant moet leggen, betekent dit dat je veel dingen zult moeten laten. Dit heeft gevolgen voor jouw gezondheid, jouw sociale leven en soms zelfs jouw werk. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen kan men voor bewindvoering kiezen. De bewindvoerder is dan verantwoordelijk voor een goed beheer van financien. Jij loopt hiermee minder risico op financiële problemen.

Wie?

Lang niet iedereen heeft profijt van beschermingsbewind. Sterker nog: het merendeel van de Nederlandse inwoners kan prima zelf hun boontjes doppen. Beschermingsbewind wordt vooral aangevraagd voor mensen met lichamelijke en/of psychische problemen, waardoor zij niet in staat zijn om de gevolgen van financiële keuzes te overzien. Dit kan ook tijdelijk zijn. Ook bij mensen, die problematische schulden hebben opgebouwd, kan bewindvoering een goede oplossing zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *