20 januari 2022

Wat er komt kijken bij het kiezen van een persoonlijke lening

2 min read

Ben jij iemand die op korte termijn geld nodig hebt? Dan kan je kiezen voor een persoonlijke lening. Natuurlijk is dit niet zonder risico’s aangezien je hierdoor als gevolg kan hebben dat de maandelijkse balans aan inkomsten en uitgaven ongezond wordt. Gelukkig is een persoonlijke lening afsluiten alleen mogelijk indien jij aan kredietverstrekkers kan aantonen dat jij in staat bent om de lening tevens weer af te lossen. Dit is een belangrijke voorwaarde die de kredietverstrekkers stellen aangezien zij gegarandeerd willen krijgen dat het geldbedrag ook weer terugbetaald wordt aan hen. Kiezen voor een lening is verstandig om te doen afhankelijk van de omstandigheden.  

De mogelijkheid tot krediet 


De mogelijkheid tot lenen is niet oneindig en heeft onder andere te maken met jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Indien jouw uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten kan jij niet aantonen dat jij in staat bent om de lening weer terug te betalen. Zorg er in zo’n geval dus voor dat jij een extra inkomstenbron creëert. De mogelijkheden met betrekking tot het succesvol krijgen van lening is tevens afhankelijk van jouw verleden. Indien jij veel geld hebt uitgeven en hebt aangetoond niet goed met geld om te kunnen gaan is de kans dat jij een lening krijgt erg klein. Als het tegenovergestelde het geval is dan is de kans op het krijgen van een lening erg groot.  

Vergelijken van verschillende instanties

 
Bij het afsluiten van een lening is het erg belangrijk dat de rente die jij betaalt zo laag mogelijk is. Op deze manier voorkom jij dat geld verloren gaat aan kosten die niks te maken hebben met het daadwerkelijk afbetalen van een lening. Veel geld gaat vervolgens naar de rente indien er sprake is van een ongunstige lening waardoor het erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat jij bij een kredietverstrekker terechtkomt waarbij de rente laag is. Tevens moet de kredietverstrekker waar jij voor kiest een lange termijn geven aan jou om geld weer terug te betalen. Zo’n ideale kredietverstrekker achterhaal jij door een platform te kiezen waarop verschillende kredietverstrekkers worden vergeleken met elkaar.  

De omstandigheden 


Of een lening wel of niet verstandig is om te doen hangt af van de omstandigheden. Hierbij kan je in eerste instantie denken aan jouw financiële omstandigheden en vervolgens jouw persoonlijke omstandigheden. Wil jij verder een lening afsluiten waarbij geldt dat jij het bedrag wilt gebruiken voor de aanschaf van een horloge of voor een verbouwing? De laatste optie is natuurlijk verstandiger.  

Bron: Findio.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *