wanbetalers
Financieel

Wanbetalers..

Niets is zo vervelend als een klant die de factuur niet voldoet.. Maar wat kun je eraan doen? Hoe om te gaan met wanbetalers zal ik even kort en bondig behandelen. Zorg ervoor dat je de juiste stappen volgt. Dit voorkomt dat je uiteindelijk zelf de rekeningen niet meer kan betalen.

Voordat je zover bent dat je overstapt op een incassobureau, zijn er nog een aantal stappen die jezelf kunt ondernemen. Dit zodat het waarschijnlijk vaak niet nodig is om over te gaan op een incassotraject. 

Zorg voor een korte betalingstermijn en stuur direct een herinnering wanneer de betalingstermijn is verstreken. Dit is vaak een boodschap voor de klant dat je er kort op zit. Op deze manier zal de klant ook zijn best doen om te betalen en voorkom je het dat de klant eventueel helemaal niet meer kan betalen vanwege verdere en meerdere schulden.

Je dient de klant ten minste een keer een aanmaning te hebben verstuurd. Mocht er na deze aanmaning een termijn zijn verstreken van 14 dagen, dan kunt u overgaan op een incassotraject. Doe dit zo snel mogelijk na de verstreken datum van de aanmaning, om zo snel mogelijk je geld te kunnen ontvangen. 

Vergeet overigens niet in uw aanmaningsbrief de volgende dingen te vermelden. Je moet namelijk aangeven dat je genoodzaakt bent om een incassobureau in te schakelen wanneer er niet voor de verstreken datum betaald is en dat de daarvoor benodigde kosten voor de klant zijn. 

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je tegen dit soort problemen aanloopt en dat je er niet helemaal goed uitkomt. Heb je hulp nodig bij het incassotraject? Neem dan gerust contact op met Straetus Incasso. Onder andere actief in Amsterdam (incassobureau Amsterdam) en Tilburg (Incassobureau Tilburg). 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *