Financieel

Uitvaartverzekering vergelijken

Bericht voor aanvrager: Het sleutelwoord is ingesteld op maximaal één keer gebruiken, echter telt de website ook mee of het woord in een URL is gebruikt. Daarom zijn de sleutelwoorden in de URL aangepast, zodat de tekst kan worden ingeleverd. Dit dient wel hersteld te worden voor publicatie.

Het is geen geheim dat een uitvaart, ontzettend duur kan zijn. Natuurlijk is dat sterk afhankelijk van de wensen van de overleden persoon. De kosten kunnen echter snel oplopen en zijn daarom vaak hoger dan verwacht. De kosten van een uitvaart kunnen al snel oplopen tussen de €6.500 en €11.000, bedragen die niet iedereen heeft klaar liggen. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering worden de financiële zorgen uit handen genomen van de nabestaanden.

Verschillende verzekeringen beschikbaar

Door het afsluiten van een verzekering, wordt er verzekerd tegen de kosten van een crematie of begrafenis. Zodra de verzekerde overlijdt wordt er een geldbedrag betaald aan de nabestaanden, waar zij de uitvaart mee kunnen bekostigen. Er kan worden gekozen voor een vergoeding in natura, in plaats van geld.

  • Kapitaal verzekering – Bij deze verzekering wordt er een geldbedrag uitgekeerd aan de begunstigde(n). Dit zijn vaak familieleden of andere nabestaanden. Van dit geld kan de uitvaart betaald worden.
  • Natura verzekering – Deze vergoedt de kosten van de type uitvaart tot maximaal de hoogte van het bedrag dat is verzekerd. Elk maatschappij hanteert andere voorwaarden. Zo valt bij de één wel de grafrechten, de kosten voor een grafsteen of de urn onder de dekking en bij de ander niet.

Kijk naar de mogelijkheden

Lees je goed in, voordat je een verzekering afsluit. Een uitvaartverzekering vergelijken is daarom een goede optie om zeker te weten dat je niet teveel betaald.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *