20 januari 2022

Tips om je energierekening te verlagen

2 min read
lights

Het kan een grote frustratie zijn soms, het feit dat stroom geld kost. En hoewel het soms niet zo voelt, over de jaren is energie wel goedkoper geworden. Helaas kunnen er nog steeds onnodige kosten op jouw energierekening staan. Lees vooral deze tips even door om jouw energie kosten vanaf nu te verlagen!

Tip 1: energiezuinig licht

Besparen op energie betekent niet direct dat je ’s avonds in het donker moet gaan zitten. Tegenwoordige bestaan er namelijk opties voor energiezuinige verlichting. Vervang bijvoorbeeld is veel gebruikte gloeilamp (die langer dan 3 uur per dag brandt), met een spaarlamp. De kosten van de lamp zijn misschien wat hoger, maar in dit geval verdien je dat zeker terug! Naast deze spaarlamp, is LED-verlichting ook een zuinige optie.  

Tip 2: Let op je warm water gebruik

Het opwarmen van water kost heel wat energie. Let er daarom allereerst op dat je niet onnodig de kraan laat lopen. Hoe vanzelfsprekend dit ook klinkt… Een ander idee is om met het huishouden af te spreken dat er niet langer dan 10 minuten gedoucht moet worden. Óók bestaan er waterbesparende douchekoppen tegenwoordig.

Tip 3: Stap over van energieleverancier

Er is nog altijd een groot verschil in de prijzen van energieleveranciers. Daarnaast, zoals eerder gezegd is, wordt energie goedkoper met de jaren. Maar energieleveranciers geven geen korting aan bestaande klanten op basis van de nieuwe prijzen. Het is daarom voordelig om zo af en toe over te stappen van energieleverancier. Bekijk dan alle opties voordat je een contract tekent op een online energievergelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *