Financieel

Tips bij het afsluiten van een motorverzekering

Heeft u onlangs uw motorrijbewijs gehaald of een nieuwe motor gekocht? Dan kunt u vast niet wachten om daar zo snel mogelijk een rondje mee te gaan rijden! Voordat u dat doet is het echter belangrijk een motorverzekering af te sluiten, deze is namelijk verplicht. Om u hierbij te helpen zetten wij een aantal tips op een rij.

Bepaal de dekking waar u naar op zoek bent

Ten eerste is het belangrijk om voor uzelf na te gaan naar welke dekking u op zoek gaat. Ten eerste is er de WA-verzekering, die verplicht is voor iedere motorrijder. Deze verzekering dekt eventuele schade die u aan anderen toebrengt wanneer u op de motor rijdt, en dient u dus verplicht af te sluiten.

Naast de WA-verzekering kunt u kiezen uit twee verschillende soorten aanvullende dekkingen; de casco dekking en de all risk dekking. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat de casco dekking geen schade dekt die u zelf aan uw motor aanricht, waar de all risk dekking dit wel doet. De casco motorverzekering dekt dus bijvoorbeeld wel diefstal, maar geen krassen die u zelf per ongeluk toebrengt aan uw motor.

Wanneer u bedenkt of en welke aanvullende verzekering u zou willen, is het belangrijk om rekening te houden met wat voor motor u heeft. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze voor welke verzekering u wilt gaan, maar over het algemeen gaan eigenaren van een nieuwe, nog helemaal gave motor vaak voor een all risk dekking, waar eigenaren van een oudere motor die al de nodige krassen en deuken heeft vaak voor een casco dekking kiezen.

motorverzekering

Motorverzekering vergelijken

Wanneer u weet welke dekking u wilt, kunt u de prijzen vergelijken van verschillende verzekeraars. Hiervoor is het belangrijk dat u niet alleen op de maandelijkse premie let, maar ook op de voorwaarden van de verzekering. Zo weet u per verzekeraar welke schade gedekt wordt en hoeveel eventuele korting u krijgt wanneer u schadevrije jaren opbouwt.

Het is belangrijk om op deze schadevrije jaren te letten. Deze korting houdt in dat naarmate u langer schadevrij rijdt, hoe minder maandelijkse premie u betaalt. Zo kan het gebeuren dat de ene verzekering op lange termijn uiteindelijk veel goedkoper is dan de verzekering die in eerste opslag het goedkoopst lijkt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *