20 januari 2022

Spaargeld: wat kun je daar allemaal mee?

2 min read

Sparen is altijd goed. Toch kan het geld op je spaarrekening steeds minder waard worden, dankzij inflatie. Het kan dus handig zijn om soms wat spaargeld uit te geven. Maar wat kun je dan eigenlijk allemaal doen met je spaargeld? Hieronder vind je een aantal mogelijkheden.

Beleggen

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om te beleggen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandelijkse inkomsten gaan investeren. Daarbij heb je verschillende opties. Zo kun je aandelen kopen van een bedrijf, of investeren in iets als bitcoin. Zoek van tevoren goed uit hoe dit in zijn werk gaat, zodat je goed voorbereid bent. 

Zorg voor een goede buffer

Een buffer is geld dat je achter de hand houdt, voor het geval je het nodig gaat hebben in de toekomst. Je wasmachine kan bijvoorbeeld opeens kapot gaan, of het kan zo zijn dat je op een dag besluit dat je in een groter huis wilt gaan wonen. In zo’n geval is het altijd handig om wat extra geld te hebben. 

Ook voor onverwachte uitgaven zoals een hoge boete of een factuur kun je je buffer inzetten. Betaal je de rekening namelijk niet op tijd, dan kan het zo zijn dat de andere partij een incassobureau no cure no pay inschakelt (op deze website vind je meer informatie daarover).

Geef aan goede doelen

Weet je niet zo goed wat je met je spaargeld wilt doen? Dan zou je het ook aan een goed doel kunnen schenken. Op het internet vind je handige websites met allerlei goede doelen waar je uit kunt kiezen.

Los je hypotheek af

Je kunt er ook voor kiezen om je hypotheek (indien van toepassing) eerder af te lossen. Je lost dan een extra bedrag af, waardoor je voortaan maandelijks meer aan andere zaken kunt besteden. Kortom, er zijn verschillende dingen waar je je spaargeld aan kunt uitgeven! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *