20 januari 2022

Overbieden

3 min read
overbieden

Overbieden is de norm en je kan daar niet meer aan ontkomen. Hoeveel je moet overbieden zodat je spekkoper bent daar kan Lexwonen jou mee helpen. Lees alles over hoger bieden dan de vraagprijs.

Hoeveel overbieden

Voorbeeld. Een verkopend makelaar spreek met de verkoper af om zijn huis hoog in te zetten. Dat betekent al dat hij hoger te koop wordt aangeboden.

Wat jij moet weten is dat elke euro boven de taxatiewaarde je zelf uit eigen zak moet betalen. Dus hoeveel overbieden is afhankelijk van je eigen geld en eventuele overwaarde.

Hoe weet ik de taxatiewaarde van een huis?

Lexwonen, erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur kan jou alles vertellen over hypotheken en hoger bieden op een huis. Waar je ook zoekt naar een huis, huizenzoekers uit heel Nederland willen info bij Lexwonen over hoger bieden.

Ben je op de hoogte van de taxatiewaarde dan weet jij ook hoeveel je kan overbieden.

Voorbeeld van overbieden

Stel nu dat de taxatiewaarde van een huis € 450.000,- bedraagt. De vraagprijs van de woning is € 520.000,-. Hoeveel moet je nu  overbieden?

Natuurlijk kan je lager bieden maar dan weet je zeker dat je de woning niet zal krijgen. Helaas zal je moeten overbieden op je droomhuis. Een bod van € 550.000,- is redelijk. Uiteraard even afhankelijk van de staat van de woning.

In dit geval bied je dus € 30.000,- hoger. Dit betekent niet dat je de woning hebt. Helaas zijn er ook kopers die zo maar een bod doen en maar hopen dat ze het huis hebben.

Maximale hypotheek is 100% taxatiewaarde

Kopers die zo maar een bod boven de vraagprijs bieden redden het meestal niet. Vaak zijn het kopers met veel inkomen maar met te weinig spaargeld of overwaarde. Ze vergeten dat hun maximale hypotheek 100% van de taxatiewaarde is, ook wel marktwaarde genoemd.

Dat betekend dat ze soms wel € 150.000 eigen geld moeten meenemen omdat ze te veel hebben overboden. Alles wat je boven de marktwaarde bied betekent zelf geld meenemen.

Overbieden is een vak. Hoeveel overbieden is de meest gestelde vraag van nu.

Overbieden en de voorwaarden zijn belangrijk

Het is niet alleen het hogere bod wat telt. Ook jouw voorwaarden zijn belangrijk. Of een koop slaagt is afhankelijk van het overbieden en onder welke voorwaarden jij wil kopen.

Een belangrijk onderdeel is wanneer de overdracht plaats vindt. Het beste is om te vermelden: Overdracht z.s.m. maar in overleg met verkoper.

Heb je eisen die in jouw ogen belangrijk zijn? De kans dat je het wordt is 99% lager geworden.

Een van die eisen kan zijn een bouwkundige keuring. Ook Lexwonen vind dit belangrijk echter ze kiezen voor het hoogste bod en de koper met de minste eisen. Neem altijd iemand mee die verstand heeft van bouwtechnische zaken.

Huis gezien, wat nu?

Huis gezien? Bel Lexwonen.nl op 06-83944458. Op basis van no cure no pay vertelt hij jou alles over het bod, notaris en de taxatie.

Geen spaargeld of overwaarde?

Er zijn nog wel een paar andere mogelijkheden als je te weinig eigen geld hebt of te weinig overwaarde. Zie hieronder de mogelijkheden:

  • Samen met ouders een huis kopen
  • Hypotheek met broer of zus
  • Schenking van ouders of anderen
  • Huis kopen met vrienden

Meer geld als je met 4 personen koopt

Woning kopen via Lexwonen met maximaal 4 aanvragers kan. Omdat er op dit moment veel boven de vraagprijs wordt geboden regelen wij dagelijks een hypotheek met 4 personen.

Wil jij met 4 aanvragers een huis kopen en er moeten woningen verkocht worden? Weet dat je slechts op 1 huis een overbruggingshypotheek krijgt.

Het overbieden gaat makkelijker als je met 3 of 4 personen een bod uit brengt. Hoeveel je dan kan overbieden? Met vier personen kan je meer bieden omdat je samen meer eigen geld hebt.

Huis kopen met 4 personen betekent ook dat je samen onder een dak moet wonen.

Wil jij weten hoeveel je kan overbieden? Neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *