2 december 2021

Krijg je schulden onder controle

2 min read
Schuldhulpverlening

Hoe vaak hoor je het tegenwoordig niet om je heen, mensen kunnen hun schulden niet meer betalen en belanden bij de voedselbank en in de schuldhulpverlening. Financieel Adviesbureau Deco zijn experts in de hulpverlening betreft schulden, welk traject je ook gaat volgen zij kunnen je van het begin tot het eind begeleiden. Zij hebben maar één doel, zorgen dat je binnen een aantal jaren weer schuldenvrij bent, en je eigen kasboek bij kunt houden zonder weer in de schulden te komen.

Schuldeisers

Wat als de schuldeisers niet allemaal akkoord gaan?

Schuldeisers dienen akkoord te gaan met het betalingsvoorstel wat er wordt gedaan, dan pas kun je zeggen dat de regeling echt wordt uitgevoerd. Het kan ook voorkomen dat bijvoorbeeld op een schuldeiser na iedereen akkoord gaat, hoe wordt dit dan opgelost? Er zal naar de rechter worden gestapt om een dwangakkoord, of een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Het wettelijk traject is ook een mogelijkheid, maar dan moet wel eerst het hele minnelijk traject doorlopen zijn. Hierbij komt de gemeente die een verzoek doet bij de rechtbank.

Afbetalen

Adviserende rol

Wanneer de rechtbank erbij betrokken wordt zal Deco je adviseren betreft de schuldhulpverlening. Word je toegelaten zijn daar een aantal regels aan verbonden waar je verplicht wordt aan te houden. Er wordt gekeken of je aan deze regels kunt voldoen, het laatste woord heeft de rechtbank die bepaald of je toegelaten wordt tot de WSNP. Je krijgt dan ook een bewindvoerder die alles voor je zal regelen, op dat moment ben je aan de bewindvoerder overgeleverd. De bewindvoerder heeft overleg en geeft informatie aan de rechter commissaris.