20 januari 2022

Investeren in startups

2 min read
investeren in startups

Naast dat investeren veel populairder is geworden de laatste jaren, is ook het investeren in startups razend populair. Mede door de nieuwe technologische ontwikkelingen kende verschillende startups grote successen. Aangezien investeren in startups op veel verschillende manieren kan, zal er hier worden toegelicht hoe dit op de beste manier kan.

Wat is nou precies een startup?

Het is verstandig om een duidelijke definitie te geven over wat een startup is. Onder startup wordt verstaan: een jong bedrijf, op zoek naar een vergroting van het business model, met als doel de marktleider te worden. Door te investeren in zo’n bedrijf steun je hen bij het groeien en ben je bent voor een (klein) gedeelte mede-eigenaar. Daarnaast profiteer je van de eventuele groei die het bedrijf maakt.

investeren in startups

Hoe investeer ik in een startup?

Stap 1: Zoek een broker waarbij je kunt investeren in startups, tegenwoordig kan je online aandelen kopen van bedrijven, met een “tussenpersoon”, een broker, die alles verder voor je regelt. Let bij het kiezen van een broker op de betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid. 

Stap 2: Nadat je een goede broker hebt gevonden moet je een account aanmaken, je zal persoonlijke gegevens moeten aanleveren zoals een kopie van de ID-kaart of paspoort en je bankrekening zal gekoppeld moeten worden.

Stap 3: Je hebt natuurlijk geld nodig om te investeren, geld storten kan vaak via: iDeal, een overschrijven per bank, PayPal of creditcard.

Stap 4: Kies door het nieuws te volgens over nieuwe bedrijven een startup waar jij vertrouwen in hebt. Op het platform van eToro heb bijvoorbeeld een pagina met groeiende startups.

Stap 5: Koop de aandelen! Stel een maximum bedrag in waarvoor jij de aandelen wilt kopen en plaatst een kooporder, wanneer iemand ze voor die prijs wilt verkopen, kan jij de aandelen overnemen, simpel!

De basis van het investeren in startups weet je nu! Echter zijn er nog veel dingen te leren over het beleggen. Bankr heeft nog tips over hoe je slim kan investeren in aandelen en vastgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *