Financieel

Goedkoopste zorgverzekering vinden in drie stappen

Mensen hebben tegenwoordig enorm veel vaste lasten. Maandelijks moeten mensen hun hypotheek, hun abonnementen en al hun verzekeringen betalen. Individueel lijken ze allemaal mee te vallen, maar de maandelijkse lasten stapelen al snel op. Je wilt deze kosten natuurlijk zo veel mogelijk terugdringen als dat mogelijk is en daarom is het belangrijk om goed te kijken op welke kosten je geld kan besparen. Is dat een overbodig abonnement of iets anders? Bij veel mensen zien we dat ze veel te veel geld betalen voor hun zorgverzekering. Een zorgverzekering is verplicht om te hebben, maar je kan gelukkig wel zelf bepalen wat voor pakket je wilt hebben. In dit artikel vertel ik hoe je in drie stappen de goedkoopste zorgverzekering kan vinden.

Wat wil je hebben?

Om te weten of je niet te veel betaalt is het handig om goed te kijken naar wat je daadwerkelijk wilt hebben. Ben je tevreden met het minimale pakket, wat de kosten voor noodzakelijke zorg dekt, of wil je meer kosten gedekt hebben? Het kan namelijk handig zijn om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Je maandelijkse premie wordt misschien wel hoger, maar je bent wel voor meer kosten verzekerd. Ook de hoogte van je eigen risico is een belangrijk aandachtspunt en heeft invloed op je premie. De eerste stap is dus om goed in kaart te brengen wat je wilt hebben.

Vergelijk

Als je alles goed in kaart hebt kan je gaan naar de tweede stap: het vergelijken van de verschillende zorgverzekeraars. Jaarlijks verandert er veel en passen zorgverzekeraars hun premies aan. Hierdoor is het belangrijk dat je de verschillende zorgverzekeraars gaat vergelijken. Dit kan eenvoudig op www.zorgkiezer.nl.

Kiezen

Doordat je bij stap twee een mooi overzicht hebt is stap drie (het maken van een keuze) een stuk makkelijker. Je ziet snel welke zorgverzekering het best bij je past en bij welke zorgverzekeraar je niet te veel betaalt. Zo is de keuze snel gemaakt.