2 december 2021

Edelmetaal: De veiligste manier in beleggen

2 min read

Dus jij wilt je geld beleggen? Natuurlijk wil je dat het liefst op de veiligste manier. Helaas is beleggen niet 100 procent veilig. Wel is de ene belegging veiliger dan de andere. Beleggen in edelmetaal is de meest veilige belegging die je kunt doen. Edelmetaal houdt al langer dan 2000 jaar zijn waarde vast of de inkoop prijs gaat omhoog. Edelmetaal is al sinds vroeger een geldig ruilmiddel. Het mooie van edelmetaal is dat het fysiek is en dat er een gelimiteerd aantal kilo’s van is. Er wordt zelden nieuw goud gevonden en dan zijn het kleine hoeveelheden. Doordat er geen groei is in het aanbod zal de prijs alleen maar toenemen. Zilver wordt meer gevonden dan goud. Dat is ook een van de redenen dat zilver goedkoper is.

Beleggen in goud

Dus jij wilt voor de lange termijn investeren. Dan is het slim om te beleggen in goud. Goud rendeert de afgelopen jaren met ongeveer 5 procent per jaar. Dat is best hoog. Natuurlijk is een verwachting nooit 100 procent zeker. Maar er wordt verwacht dat de prijs van goud nog verder omhoog zal schieten. Dit komt ook omdat we op het moment in een crisis zitten waar we ook niet zo snel uit komen. Goud zal altijd zijn hoge waarde behouden. Koop je nou goud? Dan kun je dat thuis bewaren of in een kluis op een veilige locatie van de partij waar je het goud hebt gekocht. Het wordt je aangeraden om het goud te bewaren in de kluis van de partij waar je het hebt gekocht. Deze zijn goed verzekerd. 

Zilver kopen

Niet alleen goud is een goede belegging maar ook zilver is een goede belegging. WIl jij zilver kopen? Zilver is minder waard dan goud maar dat betekent niet dat het een minder goede belegging is. Doordat zilver goedkoper is kun je ook meer zilver kopen. Als de prijs dan een beetje stijgt, stijgt natuurlijk ook al je zilver waar je meer gewicht van bezit. Hierdoor stijgt de totale waarde van je zilver en daar heb je mooi profijt van. Ook zit er veel verschil in zilver. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde zilveren munten die meer waard zijn dan andere munten van zilver. Bij zilver moet je goed opletten wat voor zilver je koopt. Mocht je echt de interesse hebben om te gaan beleggen in edelmetaal dan is het verstandig om je heel goed in te lezen in wat je gaat investeren. Investeer nooit met geld wat je nodig hebt. Beleggen in edelmetaal is daarnaast ook een investering voor de lange termijn. Ook behoudt je je waarde van je geld als je investeert in goud. Goud stijgt namelijk minimaal net zo hard als de inflatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *