creditcard nummer
Financieel

De rol van een creditcard nummer

Een creditcard nummer speelt een belangrijke rol bij het gebruik van de kaart. Het is nodig om er de betalingen mee te doen die je voor ogen hebt met de creditcard. Daarom is het nummer ook uniek en gekoppeld aan een specifieke kaart. Al is het ook mogelijk om het nummer te gebruiken, zonder daarbij de kaart zelf nodig te hebben. Het is dan wel goed om te weten hoe het nummer in elkaar steekt en waar het voor dient. Het gaat namelijk niet om een willekeurige reeks die toevallig is samengesteld voor een bepaalde kaart.

creditcard nummer

De samenstelling van het nummer

Het creditcard nummer is op een bepaalde wijze samengesteld. Soms kan het gaan om 16 cijfers verdeeld in groepen van vier. Soms kan het ook gaan om 12, 15 of 18 cijfers verdeeld over drie gelijke blokken. Dit hangt af van het soort kaart dat gebruikt wordt. Het is belangrijk om te weten dat de verschillende creditcardmaatschappijen die actief zijn allemaal op deze manier werken. Zij leveren de kaarten aan die worden gebruikt door banken. Zo is er dus ook een grote mate van eenheid in het systeem. Zo is ook te zien wie welke kaart levert.

creditcard nummer

Gekoppeld aan de persoon

Het creditcard nummer is ook gekoppeld aan de persoon die de kaart gebruikt. Dat is aan de andere getallen te zien die gebruikt zijn. Die slaan bijvoorbeeld op het accountnummer waar de kaart bij hoort. Het is dus in alle gevallen niet zo dat er voor een willekeurige reeks is gekozen die zomaar gegenereerd is. Het is altijd goed om te bekijken waar welke getallen voor staan. Zo kan je er dus ook op een gemakkelijke manier gebruik van maken voor online betalingen. Je weet dan precies welk nummer bij jou hoort en waarom dit zo is.