juxtaposeren
Financieel

Checklist voor het vergelijken van al je verzekeringen

Het einde van het jaar komt in zicht. Dit is een moment waarop veel mensen verzekeringen opnieuw gaan vergelijken voor 2021. Met onderstaande handige checklist weet je zeker dat je dit zo efficiënt en effectief mogelijk regelt.

1. Welke verzekeringen heb je op dit moment? 

Misschien ben je het overzicht van papieren polissen een beetje kwijt. Geen probleem, er zijn meerdere manieren om na te gaan waar jouw geld maandelijks heen gaat. De snelste manier is om je bankieren-app erbij te pakken en in de transacties van de afgelopen maand te controleren. Zo kom je je lopende verzekeringen tegen. 

2. Zijn er verzekeringen die je kunt schrappen? 

Tussen de verzekeringen die je maandelijks betaalt, is er mogelijk een aantal die niet zo zinvol (meer) zijn. Als je in verband met de pandemie hebt besloten om voorlopig niet op vakantie te gaan, kun je je reisverzekering wel opzeggen. Of als je in al de vrije tijd door corona je huis hebt opgeruimd, zal je inboedelwaarde dalen. Als je een inboedelverzekering hebt, is het ook aan te raden om die waarde naar beneden bij te stellen, zodat je niet onnodig veel premie betaalt. Let wel op dat bepaalde verzekeringen verplicht zijn, zoals die voor voertuigen. Je verzekert een motor of ander motorrijtuig minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid. Als je je voertuig even niet gebruikt, kun je dit wel laten schorsen bij de RDW. Na die schorsing hoef je niet meer WA-verzekerd te zijn voor dat voertuig. 

3. Zijn er verzekeringen die je kunt toevoegen?

Het toevoegen van verzekeringen zorgt voor maandelijks hogere kosten. In sommige gevallen, geeft het echter wel financiële veiligheid. Op de lange termijn kan verzekeren dus geld schelen. Als je bijvoorbeeld net een nieuwe dure fiets hebt gekocht en je woont in een grote stad, dan is de kans best groot dat hij wordt gestolen. Het kan dan ooit lonen om een fietsverzekering af te sluiten

4. Hoe krijg je de beste deal voor je verzekeringen?

De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met vergelijkingstools, zoals die superhandige van Vergelijkdirect.com. Als je echter meerdere verzekeringen hebt, is er zelfs nog een praktischere oplossing om te vergelijken. Je kunt dan het beste kijken naar pakketverzekeringen. Je selecteert dan eerst welke verzekeringen je wilt afnemen. Vervolgens laat je weten of je op dat moment een pakketverzekering hebt lopen en laat je je gegevens achter, zodat Vergelijkdirect.com het goedkoopste pakket kan samenstellen, dat past bij jouw wensen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *