20 januari 2022

Betaal iedere maand een stukje van je lening

2 min read
Persoonlijke lening

Wanneer je een geleend bedrag in één keer krijgt uitbetaald, en je in stukjes iedere maand mag terugbetalen noemen we dit een persoonlijke lening of een consumptief krediet. Iedere maand los je wat af en betaald ook een gedeelte rente, zowel de maandtermijn als het rentepercentage staan vast voor de hele looptijd. Deze kunnen niet worden veranderd. Tussendoor kun je ook niets opnemen zoals bij een doorlopend krediet wel mogelijk is, daar kun je wat je hebt afbetaald weer opnemen. In de meeste gevallen is de rente hoger dan bijvoorbeeld bij een hypotheek, dit is omdat het risico hoger is en er geen onderpand is zoals een huis.

Persoonlijke lening

Leningen worden populairder

Steeds meer bedrijven en instellingen zorgen ervoor dat de concurrentie op de leenmarkt toeneemt. Waar voorheen een aantal banken domineerden zie je nu dat er ook andere bedrijven met zeer gunstige tarieven boven komen drijven. Hierdoor zijn de banken in de top bijna verplicht om de rentetarieven aan te passen. Passen die de rente niet aan dan lopen zij veel klanten mis, de rentestand is een van de belangrijkste punten bij het afsluiten van een lening. Dit geldt zeker bij een persoonlijke lening waar er niks wijzigt tijdens de looptijd. 

Persoonlijke lening

Kies de goede bank uit

Een aantal tienden van een procent kan bij een persoonlijke lening al een wereld van verschil maken in de kosten iedere maand. Op homefinance.nl kun je alle rentestanden zien van de aanbieders die een persoonlijke lening aanbieden. Hier kun je de bank kiezen met de laagste rente, want je wilt toch ook zo weinig mogelijk betalen iedere maand? Er is niets zo fijn om te weten waar je aan toe bent, dat je geen zorgen hoeft te hebben of je wel iedere maand je krediet af kunt lossen.