2 december 2021

4 redenen waarom een interim opdracht zijn vruchten afwerpt

2 min read

Als ZZP’er ben je altijd op zoek naar werk en naast de eenmalige opdrachten is het mogelijk dat je een interim opdracht aangeboden krijgt. Dit is een opdracht waarmee je tijdelijk bij een bedrijf in dienst bent om daar bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Je bent nooit echt deel van het personeel, maar werkt met een tijdelijk contract, bijvoorbeeld om te trainen, om iets op te zetten of om iets te onderzoeken. Misschien ben je huiverig om deze interim opdracht aan te nemen, omdat je dan toch voor een bepaalde tijd niets anders aan kunt nemen en je tegelijkertijd ook geen zekerheid krijgt over de toekomst. Hier vind je 4 redenen waarom je er als ZZP’er juist wel goed aan doet om een interim contract aan te gaan.

  1. Een interim opdracht versterkt je netwerk

Als ZZP’er weet je waarschijnlijk als geen ander hoe belangrijk een sterk en tevreden netwerk is voor een stabiele aanvoer van werk. Door een interim opdracht aan te nemen, breid je je netwerk uit. Je komt nieuwe professionals tegen in je vakgebied. Doe je je werk goed als interim-professional, dan wordt dat zeker opgemerkt. Het is altijd goed om wat relatiegeschenken, kortingsbonnen, promotiemateriaal en visitekaartjes uit te delen. Je interimcontract kan je op deze manier nieuw werk aanleveren in de toekomst.

  1. Je verbetert jezelf

Door een tijdje in een bedrijf te werken op interim basis, leer je altijd wat. Je leert niet alleen over managementstijlen, bedrijfsculturen en organisatiestructuren, maar je doet zelf ook nieuwe vaardigheden op. Mogelijk ontwikkel je daar een specialisme. Deze nieuwe vaardigheden en ervaringen kun je gebruiken om klanten te werven nadat je interim opdracht is afgerond. Je vraagt het bedrijf waarvoor je hebt gewerkt om een recensie te schrijven en die publiceer je op je website. Je verbetert jezelf, je leert meer en je hebt meer ervaring na een interim positie en dat spreekt in je voordeel.

  1. Werken in het buitenland is mogelijk

Wil je helemaal even weg, dan zijn er ook veel interim opdrachten in het buitenland. Het is goed om te leren over andere culturen en om te leren hoe je je daaraan aanpast en open voor staat. Daarbij kun je door te werken in een ander land waardevolle informatie opdoen over hoe ze dat daar doen en dat in Nederland toepassen. Werkervaring in het buitenland is ook een uitstekend punt om op je website te noemen en om nieuwe opdrachten binnen te halen. Kies nog een interim opdracht in het buitenland en je kunt weer reizen voor je werk.

  1. Zekerheid voor een bepaalde tijd

Door je te richten op een interim opdracht krijg je een bepaalde tijd een inkomen waarop je kunt rekenen. Je weet ook exact wanneer de opdracht afloopt en wanneer je weer zelf werk moet gaan zoeken. Maar met de ervaring en kennis die je hebt opgedaan, is dat vast geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *